ΘΑλΕΙΑ 2021-2027

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το Έργο «Αναβάθμιση Υποδομών Δημόσιων Μεταφορών Παγκύπρια»

20 Ιουνίου 2024

Πραγματοποιήθηκε στις 20/06/2024 στις εγκαταστάσεις της εταιρίας AirControl Ltd, υπό την παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη, δημοσιογραφική διάσκεψη με αφορμή την έναρξη της υλοποίησης του έργου «Αναβάθμιση Υποδομών Δημόσιων Μεταφορών Παγκύπρια». Το έργο στοχεύει στη συντονισμένη αναβάθμιση των υποδομών των δημόσιων μεταφορών, δημιουργώντας ένα άνετο, ασφαλές και προσβάσιμο περιβάλλον για τους επιβάτες που αναμένουν το λεωφορείο. Παράλληλα, το έργο αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση χρήσης των λεωφορείων και, κατ’ επέκταση, στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, την απάμβλυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και της υπαίθρου.

Κατά την παρουσίαση του έργου προβλήθηκαν τα χαρακτηριστικά των νέων υποδομών, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις τοπικές συνθήκες και τον διαθέσιμο χώρο στο οδικό δίκτυο, επιτυγχάνοντας ομοιομορφία, προσβασιμότητα για χρήση από ΑμεΑ, καθώς και ασφάλεια και προστασία από καιρικές συνθήκες. Οι νέες υποδομές κάνουν χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, είναι επεκτάσιμες για κάλυψη μελλοντικών αναγκών χρήσης, διαθέτουν φωτισμό και ηλεκτρονικές πινακίδες με ηχητική ανακοίνωση άφιξης του λεωφορείου. Διαθέτουν επίσης υψηλού επιπέδου προδιαγραφές υλικών, διασφαλίζοντας την ανθεκτικότητά τους στον χρόνο.

Στην παρούσα φάση οριστικοποιούνται τα πρότυπα δείγματα των στάσεων και στεγάστρων, τα οποία και παρουσιάστηκαν στους παρευρισκόμενους, καθώς επίσης ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει εντός Ιουλίου 2024. Βάσει του προβλεπόμενου προγραμματισμού, εντός του 2024 θα τοποθετηθούν 300 περίπου νέες στάσεις και στέγαστρα, ενώ θα επιδιορθωθούν άλλα 100 υφιστάμενα στέγαστρα. Οι εργασίες τοποθέτησης των νέων στάσεων και στεγάστρων θα εκτελούνται παράλληλα σε όλες τις πόλεις, με προτεραιότητα στις στάσεις που βρίσκονται επί των κύριων αξόνων, στις στάσεις που σημειώνουν υψηλή επιβατική κίνηση, καθώς και σε σημεία μετεπιβίβασης.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό €74 εκ. και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Κάντε κλικ για να αξιολογήσετε αυτόν τον Ιστότοπο
[Σύνολο: 0 Μέσος όρος: 0]