ΘΑλΕΙΑ 2021-2027

Τελετή Εγκαινίων του Έργου «Διαμόρφωση Πάρκου στην οδό Γκογκέν» του Δήμου Λεμεσού

12 Μαΐου, 2024

Τελέστηκαν την Κυριακή 12/05/2024, τα εγκαίνια του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Διαμόρφωση Πάρκου στην οδό Γκογκέν» στην παρουσία της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ Μαρίας Παναγιώτου, του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαίδη, άλλων επισήμων και πλήθους κόσμου. Τα εγκαίνια διοργανώθηκαν από τον Δήμο Λεμεσού.

Των εγκαινίων προηγήθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Τζαζ Ορχήστρα Νέων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λεμεσού και τη χορωδία του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου, καθώς επίσης αγιασμός ο οποίος τελέστηκε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού, κ.κ. Αθανάσιο.

Το έργο της ανάπλασης/αναβάθμισης του πάρκου, ποσού ύψους €2,3 εκ., υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης της Λεμεσού μετά το Δημόσιο Κήπο, με συνολική έκταση 10,000 τ.μ. Το έργο επικεντρώνεται στην αποκατάσταση των υποδομών, καθώς και στον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση του πρασίνου, δημιουργώντας έναν βιώσιμο και λειτουργικό κοινόχρηστο χώρο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λεμεσού έχει βραβευθεί για το πάρκο αυτό από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) με το βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου».  

Κάντε κλικ για να αξιολογήσετε αυτόν τον Ιστότοπο
[Σύνολο: 0 Μέσος όρος: 0]