ΘΑλΕΙΑ 2021-2027

Τελετή Εγκαινίων του «Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας – Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων – Αποκατάσταση και Επέκταση Παλιάς Δημοτικής Αγοράς» του Δήμου Λευκωσίας

Τελέστηκαν την Τρίτη, 23/04/2024, τα εγκαίνια του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας – Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων – Αποκατάσταση και Επέκταση Παλιάς Δημοτικής Αγοράς» στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αξιωματούχων της ΕΕ, πολιτικής ηγεσίας, Δημάρχων, Πρέσβεων, πλήθος μελών από τον ακαδημαϊκό κόσμο και εκπρόσωποι Κέντρων Αριστείας. Τα εγκαίνια διοργανώθηκαν από τον Δήμο Λευκωσίας.

Το έργο, ποσού ύψους €7,2 εκ., το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ, αποτελεί πλέον τη μόνιμη έδρα του Κέντρου Αριστείας CYENS, δίνοντας έμφαση στα διαδραστικά μέσα, τα έξυπνα συστήματα και τις αναδυόμενες τεχνολογίες. Τα οφέλη του έργου είναι πολλαπλά, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση και υποστήριξη δικτύων για την προώθηση της επιχειρηματικής καινοτομίας και της δημιουργικής βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, για τη σημασία του έργου, αλλά και για τη σπουδαιότητα των ερευνών που επιτελούνται σε αυτό, μίλησαν ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερικής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Θέμις Χριστοφίδου, ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CYENS κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, και  ο Γενικός Διευθυντής του CYENS κ. Γιώργος Χρυσάνθου.

Περισσότερες πληροφορίες για έργο πατήστε εδώ

Κάντε κλικ για να αξιολογήσετε αυτόν τον Ιστότοπο
[Σύνολο: 0 Μέσος όρος: 0]