ΘΑλΕΙΑ 2021-2027

Ανάπλαση Πλατείας και Εξωραϊσμός Όψεων στο Ζουχούρι (Λάρνακα)

Παραδείγματα Έργων

Ανάπλαση Πλατείας και Εξωραϊσμός Όψεων στο Ζουχούρι (Λάρνακα)

Μια-Ευρώπη-πιο-κοντά-στους-πολίτες
Στόχος Πολιτικής 5

Μια Ευρώπη πιο Κοντά στους Πολίτες

Προτεραιότητα Προγράμματος

Χωρική Ανάπτυξη

Ειδικός Στόχος

Ολοκληρωμένη, Βιώσιμη Ανάπτυξη Αστικών Περιοχών

Προϋπολογισμός Έργου

€3,2 εκ.

60%
Συνεισφορά ΕΕ

Περίοδος Υλοποίησης
09/2020-11/2022

Λάρνακα

Φορέας Υλοποίησης
Δήμος Λάρνακας

24816531

municipality@larnaka.com

Σύντομη Περιγραφή/Στόχος  

Το Τζαμί Ζουχούρι και το ομώνυμο κτιριακό συγκρότημα που το περιβάλλει – αποτελούμενο από την αυλή, τα περιμετρικά κτίρια και την πρώην τουρκοκυπριακή αγορά – αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία της Λάρνακας.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέων πλακόστρωτων, τη δημιουργία χώρων πρασίνου, χώρων ξεκούρασης και χώρου για μικρές εκδηλώσεις, διευκολύνσεις ΑμεΑ, τη συντήρηση και αποκατάσταση των εσωτερικών όψεων των οικοδομών, την αποκατάσταση και αναβάθμιση του ξενώνα και την αποκατάσταση της ισόγειας οικοδομής ως γραφείο διεύθυνσης και πληροφοριών.

Σκοπός του έργου είναι η λειτουργική και αισθητική βελτίωση του χώρου, η ανάδειξη του ιστορικού και παραδοσιακού χαρακτήρα της περιοχής και η λειτουργική σύνδεση του χώρου με τις γύρω περιοχές του κέντρου της πόλης της Λάρνακας.

Αναμενόμενα Οφέλη/Αποτελέσματα

Η αναζωογόνηση και αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία παρουσίαζε σημάδια παρακμής, έντονης υποβάθμισης του δομημένου περιβάλλοντος και αλλοίωση του δημογραφικού της χαρακτήρα, αναμένεται να αναδείξει τον ιστορικό και παραδοσιακό της χαρακτήρα, προσελκύοντας τόσο ντόπιους όσο και ξένους επισκέπτες. 

Κάντε κλικ για να αξιολογήσετε αυτόν τον Ιστότοπο
[Σύνολο: 0 Μέσος όρος: 0]