ΘΑλΕΙΑ 2021-2027

Τελετή Εγκαινίων Δημοτικoύ Κέντρου Κοινωνικών Προγραμμάτων «Δημοτικές Πολυκατοικίες Πλουτής Σέρβας» στο Δήμο Λεμεσό

Εγκαίνια δύο Συγχρηματοδοτούμενων Έργων στο Δήμο Λεμεσού - 1

Την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022, εγκαινιάστηκαν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικών Προγραμμάτων «Δημοτικές Πολυκατοικίες Πλουτής Σέρβας» τα οποία συγχρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ. Το συνολικό κόστος των δύο έργων ανήλθε στα €6,6 εκ. (€1,8 εκ. και €4,8 εκ. αντίστοιχα).

Οι δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ενδεικτικές για την σημασία που αποδίδεται: «Η νέα όψη που αποκτά η Λεμεσός μέσα από την ολοκλήρωση των έργων αυτών ή των όσων σχεδιάζονται, η απόκτηση σύγχρονων υποδομών και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, την καθιστούν πιο ανθρώπινη και λειτουργική. Την ίδια στιγμή, δημιουργούν συνθήκες υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής προς όφελος των πολιτών, αναδεικνύοντας παράλληλα τον σπάνιο πολιτιστικό και φυσικό πλούτο που διαθέτει».

«Το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικών Προγραμμάτων «Δημοτικές Πολυκατοικίες Πλουτής Σέρβας» είναι δύο από τέσσερα μεγάλα έργα υλοποίησης της πολιτικής του Δήμου μας για επαναπροσδιορισμό και ουσιαστική αναβάθμιση της κοινωνικής μας πολιτικής και των κοινωνικών μας προγραμμάτων» ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης. «Το τρίτο έργο, είναι το Κέντρο Στήριξης και Επανένταξης ατόμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα απόκτησης στέγης, ένα πρότυπο και πρωτοποριακό έργο. Και το τέταρτο και κορυφαίο έργο κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, είναι ασφαλώς το μεγάλο έργο, συνολικής αξίας πέραν των €100 εκ., για ανέγερση, σε συνεργασία με τον ΚΟΑΓ, 600 περίπου οικιστικών μονάδων προσιτής στέγης σε τρία δημοτικά τεμάχια, έργο που θα βοηθήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας, νεαρά ζευγάρια, οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων και φοιτητές, να αποκτήσουν ή να ενοικιάσουν στέγη σε προσιτές τιμές. Εύχομαι να αρχίσουν σύντομα οι κατασκευαστικές εργασίες γι’ αυτό το μεγαλεπήβολο έργο που αξιοποιεί τις πρόνοιες και εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής για την κοινωνική στέγη, και με την εμπλοκή του δήμου μας ανοίγει νέους δρόμους για αντιμετώπιση του προβλήματος της απόκτησης στέγης, αυτού του εξαιρετικά κρίσιμου ζητήματος για τους πολίτες».  

Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων 

Πρόκειται για ένα διώροφο κτήριο με υπόγειο χώρο στάθμευσης, μια άριστη υποδομή για τα άτομα της τρίτης ηλικίας της περιοχής και της Λεμεσού γενικότερα. Επιπλέον, το Κέντρο περιλαμβάνει σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και αίθουσα εκδηλώσεων με άρτιο εξοπλισμό.

Οι συνταξιούχοι συμπολίτες μας μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά το χώρο αυτό, να συναντούν εκεί φίλους, να προγραμματίζουν και να συμμετέχουν σε αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, απολαμβάνοντας εξαιρετικής ποιότητας καθημερινότητα σε αυτή την φάση της ζωής τους. Στο χώρο έχει μεταφερθεί επίσης το Παττίχειο Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων.

Σημειώνεται ότι το έργο, συνολικού προϋπολογισμού €1,8 εκ., συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». 

Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικών Προγραμμάτων «Δημοτικές Πολυκατοικίες Πλουτής Σέρβας» 

Το έργο αποτελείται από ένα συγκρότημα τεσσάρων κτιρίων, δηλαδή τις τρεις αναβαθμισμένες παλιές εργατικές πολυκατοικίες που κτίστηκαν μετά το Β’ παγκόσμιο Πόλεμο και ένα καινούριο τριώροφο κτήριο. Τα τέσσερα αυτά κτήρια θα αποτελέσουν το πλέον σύγχρονο πολυκέντρο κοινωνικών υπηρεσιών, στεγάζοντας σε ένα χώρο κοινωνικά προγράμματα του Δήμου, όπως τα «Ελεύθερα Χέρια» και το Πρόγραμμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον τομέα των εξαρτήσεων «Οδυσσέας». Επιπρόσθετα, το Κέντρο θα φιλοξενεί προγράμματα κοινωνικής πολιτικής από τρίτους, όπως τον Οργανισμό Νεολαίας, το Πρόγραμμα Μητρότητας του ΤΕΠΑΚ και το Πρόγραμμα Παροχής Νομικής Αρωγής του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικών Προγραμμάτων ονομάστηκε «Δημοτικές Πολυκατοικίες Πλουτής Σέρβας», προς τιμήν του αείμνηστου Δημάρχου Λεμεσού Πλουτή Σέρβα, που ανέγειρε το 1948 τις εργατικές πολυκατοικίες.

Σημειώνεται ότι το έργο, συνολικού προϋπολογισμού €4,8 εκ., συγχρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027».

Κάντε κλικ για να αξιολογήσετε αυτόν τον Ιστότοπο
[Σύνολο: 0 Μέσος όρος: 0]